Kültür

Türkiye ve Dünya “Kardeşlik” Dedi…

Siyer Vakfı’nın düzenlediği  5. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasına başvuru süreci sona erdi. Bu seneki teması “Kardeşlik” olan yarışmaya 3 ayrı dalda toplam 307 eser başvurdu. Animasyon, Kısa Film ve Kısa Senaryo dallarında yarışacak 307 eserin ön değerlendirmesi 2 ayrı seçici jüri heyeti tarafından 8-9 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak. Kısa Film ve Kısa Senaryo […]

Siyer Vakfı’nın düzenlediği  5. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasına başvuru süreci sona erdi.

Bu seneki teması “Kardeşlik” olan yarışmaya 3 ayrı dalda toplam 307 eser başvurdu.

Animasyon, Kısa Film ve Kısa Senaryo dallarında yarışacak 307 eserin ön değerlendirmesi 2 ayrı seçici jüri heyeti tarafından 8-9 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak. Kısa Film ve Kısa Senaryo Seçici Jüri heyetlerinin değerlendirmeleri neticesinde 5. yılın finalistleri belirlenmiş olacak.

Proje Koordinatörü Cemil Nazlı, organizasyonun Alemlere Rahmet olarak gönderilen Kutlu Peygamberin adına yapılıyor olmasının projenin her aşamasında daha fazla hassasiyet gerektirdiğini, bu düşünceden hareketle her sene olduğu gibi büyük bir heyecan ve titizlik ile hareket ettiklerini ifade etti.

Lansman sonrası , “Kardeşlik” temalı yarışmanın tanıtım ve duyurularında bu sene 95 ayrı ülkede tanıtım çalışmalarının yapıldığını, bu alanda Kültür Bakanlığı ile birlikte Yunus Emre Enstitüsü’nün çok ciddi katkı sağladığını söyleyen Nazlı, Hz. Peygamberin kutlu mesajlarının tüm dünyaya ulaştırılması için yapılanın çok daha fazla üzerinde bir çalışma ve gayret olması gerektiğine dikkat çekti.

Artık finalistlerin belirlenmesi ve eserler üzerinde sözün, tasarrufun, değerlendirmenin çok değerli jüri heyetinde olduğunu söyleyen Cemil Nazlı, yarışmaya teveccüh gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti. Nazlı, 10 Ocak 2019 tarihine kadar finalistlerin belirleneceğini, 11-16 Şubat 2019 Gala Haftası boyunca festival tadında gerçekleşecek etkinliklerin detaylarının aynı tarihte yapılacak bir Basın Toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Proje Danışma Kurulu Üyelerinden Nazif Tunç ise; Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışmasının ülküsü, davası, sevdasının çok büyük olduğunu, Peygamber Efendimizin üstün ahlakını sinema yoluyla bütün gönüllere yerleştirip,  gönülleri yeniden bu güzel ahlak ile mamur etmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Tunç sözlerine şöyle devam etti; Türk-İslam Medeniyetimizin bin beş yüz yıldan bu yana şiirle, nesirle, hatla, mimariyle, ahlakıyla taçlandırarak yaptığını şimdi sinema yoluyla deniyoruz.  Hakikat-ı Muhammedi olan bu sevda, sinema için yeni bir yoldur, yeni bir üslup, yeni bir tertiptir. Onlarca ülkeden gelen Kardeşlik temasında 307 eser de bunu destekliyor.

Dünyanın büyük sarsıntılar, ahlaki çöküşler yaşadığı, ailenin yok edildiği, sapkınlıkların, azgınlıkların alevlendirildiği böyle bir zamanda insani olanı yücelterek, çeliğe su verilir gibi ab-ı hayat suyu verip, kötü olan her şeyden sakındırmaktır, çifte su verilmiş çelik gibi Kur’an ve sünnetle kavileştirmektir. Kendi özüne, aslına döndürmektir…  Bizce kadim, sinema için yeni tertip olan, Peygamber Aleyhisselamın çağrılarını perdede çokça göreceğiz artık dedi.

Danışma Kurulu üyesi İhsan Kabil ise, İnsanlığın su günlerde en çok muhtaç olduğu ”Kardeşlik” teması üzerine düzenlenen Alemlere Rahmet Kisa Film Yarışması çok önemli bir işlevi yerine getirecekmiş gibi görünüyor. Hem ferdi planda hem de toplumsal ve ülkelerarası ilişkilerde biraz zedelenmiş gibi duran bu insani tutum, en kitlesel sanat dallarından biri olan sinema tarafından değişik veçheleriyle islenmiş olacak. Zaman zaman kaybettiğimiz bu insani hasletin sanatın duyarlılığıyla hatıra getirilmesi çok kıvanç ve heyecan verici.

Ayşe Karaköse, Murat Çeri ve Yektacan Özçift’ten oluşan seçici jüri heyeti Senaryoları, Tuba Deniz, Nuray Kayacan, Kubilay Erkan Yazıcı, Sinan Sertel ve Seyit Çolak’tan oluşan diğer seçici Jüri Heyeti ise Kısa Film ve Animasyonları değerlendirecek.

Toplamda 100.000 TL ödül dağıtılacak yarışmanın Gala ve Ödül Töreni 16 Şubat 2019 Cumartesi 20:00 de CRR de gerçekleşecek.