Yazarlar

Suriye’deki reform ve özgürlük talepleri kanlı savaşa nasıl dönüştü?

Doğru ve yanlış, siyah ve beyaz, iyi ve kötü, yalan ve gerçek. Modern dünyadaki kadar kendine özgü bir yüzyıl görmedi muhtemelen insanoğlunu ağırlayan dünya.Balkan Savaşları sonrası göç etmek zorunda kalan binlerce Türk’ün, Rus – Sovyet jeopolitiğinin yok ettiği binlerce hayat, bugün acısı bilinmeyen nice trajediden sadece birkaçı konumunda. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı acılarının dünyasını Covid 19 süreci ile mukayese eden dünyamız, doğru ve yanlış kadar, siyah ve beyaz kadar net olan gerçeği, gerçekleri çarpıtan, değiştiren, dönüştüren, kendine özgü bir bilgi evreninde dönüyor adeta.

Suriye topraklarında yaşananlar, tam bu söz ettiğimiz ayrımın aynası durumunda. İyi ve kötü bu kadar açık iken, yalan ve gerçek, bu denli göz önünde yaşanmış ve yaşanıyorken, maalesef, 10 yıldan bugüne şahitlik ettiğimiz bu büyük insanlık trajedisini yazanlar, başka türlü yazma gayretinde.

Mücerret’te bugüne dek istisnaen yaptığımız bir şeyi yapıyoruz.

Ülkemizin saygın uluslararası kurumu, Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Metin Mutanoğlu’nun bir food olarak yazdığı, arşivlik Suriye gerçekleri serüveninin tamamını sizler için bir araya getirdik.

İyi okumalar dileriz.
Mücerret.