Haber

Mogadişu’ya ‘Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi’

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneğince yürütülen kampanya kapsamında, Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit edilen Eren Bülbül adına Somali’nin başkenti Mogadişu‘da yaptırılan yetimhanenin inşaatı tamamlandı. Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Zühtü Kalma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNICEFraporlarına göre, dünyada 400 milyona yakın yetim çocuk olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Yetimhanelerin, […]

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneğince yürütülen kampanya kapsamında, Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit edilen Eren Bülbül adına Somali’nin başkenti Mogadişu‘da yaptırılan yetimhanenin inşaatı tamamlandı.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Zühtü Kalma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNICEFraporlarına göre, dünyada 400 milyona yakın yetim çocuk olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Yetimhanelerin, savaş ya da çeşitli nedenlerle kimsesiz kalan çocuklara sıcak yuva sağlanması noktasında önemli olduğunu belirten Kalma, dernekçe bu görüşten hareketle Mogadişu’da yetimhane inşa etmek için bir süre önce kampanya başlattıklarını anımsattı.

Kalma, yetimhaneye Maçka‘da teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül’ün adını verme kararı aldıklarını ifade ederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı kampanyanın tanıtım toplantısında ve diğer çalışmalarda 700 bin lira toplandığını vurguladı.

Paranın aktarılmasıyla üç katlı yetimhane inşaatının tamamlandığını dile getiren Kalma, “Toplam kullanım alanı 215 metrekare olan yetimhanenin inşaatı bitti. 190 metrekare kapalı kullanım alanına ve 25 metrekare de verandaya sahip. Binanın zemin katında çok maksatlı salon, mutfak, yemekhane ve etüt salonu olarak ortak kullanım imkanı sunan bölümler var. Diğer katlarda ise yatak odaları bulunuyor.” dedi.

Kalma, Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi’nin bulunduğu alanda inşası devam eden 4 yetimhane daha olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu yetimhanelerde toplam 120 çocuğumuz barınacak. Çocuklara ev ortamı sağlanacak. Hayata hazırlanma noktasında çocuklarımız ev işlerini birlikte yapacaklar. Bu bölge ortaokul, sağlık meslek lisesi, oyun alanları, bitkisel üretim alanları, yönetim binası ve görevlilerin aileleriyle kalacakları lojmanlardan oluşan bir kompleks şeklinde planlandı.”

“Evladının adının hayra vesile olduğunu görmesini istiyoruz”

Her yetimhane için 200 metrekarelik bitki üretim alanı oluşturulacağını da aktaran Kalma, “Buralarda küçük ebatlı bitkisel üretim yapılarak, yetimhanenin ekonomisine katkıda bulunulacak. Ayrıca tesisin içerisinde her evin ihtiyacı için küçük birer de kümes yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Kalma, kampanya kapsamında toplanan 700 bin liranın 550 bin lirasının Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi‘nin inşaatına aktarıldığını belirterek, “Geri kalan kısmı ise aynı kompleks içinde başka bir derneğimiz tarafından, Trabzonlu olan şehit Derik Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk adına yaptırılan yetimhane projesine aktarıldı. Kampanyamıza destek veren başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kalma, yetimhanenin aynı kompleksteki diğer yapıların da tamamlanmasıyla hizmete gireceğine dikkati çekerek, “Yapılar tamamlandığı zaman Mogadişu’ya gideceğiz ve Eren kardeşimiz adına yaptırdığımız yetimhanenin açılışına katılacağız. Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’ü de oğlunun adını taşıyan yetimhanenin açılışına davet edeceğiz. Evladının adının Somali’de, Mogadişu’da yaşadığını ve çok güzel bir hayra vesile olduğunu görmesini istiyoruz.” sözlerine yer verdi.