Yazarlar

Türkiye Hilali Afrin’de

“Bir gece ansızın” başladı her şey. Her gece, o, “bir gece” için besmele çekti bir millet. Askeri, öğrencisi, ev hanımı, polisi, manavı, sanatçısı, futbolcusu, gazetecisi, yaşlısı, genci… ile bir MİLLET, bir sefere çıktı. Dün Çanakkale idi, dün 15 Temmuz’du bu seferin adı, Fırat Kalkanı idi… Ve “Zeytin Dalı” idi bu seferin adı. Amerikan silahları, Rus […]

“Bir gece ansızın” başladı her şey.

Her gece, o, “bir gece” için besmele çekti bir millet. Askeri, öğrencisi, ev hanımı, polisi, manavı, sanatçısı, futbolcusu, gazetecisi, yaşlısı, genci… ile bir MİLLET, bir sefere çıktı.

Dün Çanakkale idi, dün 15 Temmuz’du bu seferin adı, Fırat Kalkanı idi…

Ve “Zeytin Dalı” idi bu seferin adı.

Amerikan silahları, Rus mühimmatları, İran koridorlu katil müsveddeleri, Fransız çimentoları, Alman eğitimli teröristleri ve daha bilmem neleri, hepsi orada idi. Karşımızda.

Şehitlerimiz, gazilerimiz, seferimizin can yoldaşları ÖSO’nun tertemiz gençleri, binbir tuzağı bozdu, cepheleri, dağları, tepeleri aştı, teröristleri ve sahiplerinin bayraklarıyla birlikte paramparça ettiler, darmadağın ettiler, toprağa gömdüler.

Destanın şiirini yazdılar, dünyaya göstere göstere.

Asil, vakur ve soylu bir kahramanlığın benzersiz örnekliğini gösterdiler, yeryüzüne.

Sancağa, hilale, bayrağa, İlay-ı Kelimetullah’a, devlete, millete, Kızıl Elma’ya inanan yüzlerce, binlerce, yüzbinlerce omuzun dünyanın en güçlü ve sarsılmaz vücudu olduğunu bir kez daha gösterdiler, dünyanın bütün coğrafyalarına.

Afrin zaferinde verdiğimiz 46 şehidimize, Özgür Suriye ordusu saflarında mücadele eden 120’yi aşkın şehidimize rahmetle, minnetle, saygıyla, Fatihalar gönderiyor, sözü,Türk bayrağının dalgalandığı topraklara gelen Türkiye huzuruna müteşekkir olan Afrin halkına bırakıyoruz.

(“Türkiye’yi sevmek imandandır” diyen Ebubekir Kurban’ın kulaklarını çınlatarak…)

İsmail Halis

 

Kürt kökenli Zahide Muhammed

Terör örgütü, oğlumu zorla silah altına almaya çalıştı, bu nedenle evladım 4 yıl önce İdlib’e kaçtı.

Yıllardan beri, terör örgütü YPG/PKK’nın bölgeden gitmesi için dua ediyoruz.

Türkiye’ye sevgilerimizi gönderiyoruz. Şimdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik. İnşallah bu sayede 4 yıldır görmediğim evladıma da kavuşurum. Küçük torunlarım babalarını bekliyorlar. Nasıl mutluyuz, nasıl heyecanlıyız anlatamam. Allah razı olsun.

 

Afrinli Araplardan Haci el-Arne

Bugünü asla unutamayız, yıllardır bugünün hayaliyle yaşıyoruz.

Terör örgütü, yıllardır kendilerinden olmayanlara çok zulmetti. Yaklaşık 6 yıl kent onların elinde kaldı. Bu sürede insanların arazilerine el koydular, hayvanları, araçları ellerinden aldılar. Tarımla uğraşanlardan her yıl yüklü miktarda vergi aldılar.

Teröristler gitmeden önce şehirdeki birçok binaya el yapımı patlayıcı yerleştirdi, tahrip etti.

Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye bizi terör belasından kurtardı. Bu zalim YPG/PKK insanlara işkenceler etti. Kenti görüyorsunuz binaları, araçları patlatıp bu hale getirdiler. Bu kötü görüntü hep onların işi. Allah’a şükür her şeye rağmen terörden kurtulduk. Sürekli bunun için dua ediyorduk ve kabul oldu. İnşallah şehrimiz eskisinden çok daha güzel olacak. Bundan sonraki temennimiz buradaki Arap ve Kürt kardeşlerimizin evlerine dönmeleri, burası artık güvenli. Teröristlerin kaçışını gördük, fare ve köpek gibi kaçtılar. Halep’e ve Münbiç’e gittiklerini düşünüyoruz. İnşallah dönüşleri olmaz.

 

İbrahim Abdullah

Cerablus, Bab, Azez gibi şehirlerden sonra, sonra Afrin’in de özgürleştirilmesi insanlarda büyük umut oluşturdu, Türkiye’ye bunun için çok teşekkür ediyoruz.Dualarımız kabul oldu ve Allah bizi bu zalimlerden kurtardı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu güzel güne uyandık ona ve Türk askerine sürekli dua edeceğiz. Terör örgütü YPG/PKK bize çok kötü muamele etti. Bu gördüğünüz hasarlı binalar onların yerleştirdikleri patlayıcılardan oldu. Birçok insan bu patlamalarda hayatını kaybetti. Bize bu güzel günü yaşatan Allah’a hamdediyoruz. İnşallah bununla birlikte Suriye genelinde de savaş sona erer.

Etiket /