Yazarlar

Ey büyük savaşçı, aramıza hoş geldin

Cumhurbaşkanımız, yeryüzünde bir Kudüs rüzgarı estiren, BM’de, ABD’nin görkemli yenilgisinin mimarı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hangi ülkeye giderse gitsin, orada bir anda, bir Türkiye iklimi oluşuyor. Bu Sırbistan da olsa, Yunanistan da olsa, ABD  de olsa bu böyle. Son olarak Sudan’da da tam olarak bu oluyor. Sudan caddeleri, sokakları, bir anda “İstanbul’un şehirlerinden” biri oluyor, […]

Cumhurbaşkanımız, yeryüzünde bir Kudüs rüzgarı estiren, BM’de, ABD’nin görkemli yenilgisinin mimarı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hangi ülkeye giderse gitsin, orada bir anda, bir Türkiye iklimi oluşuyor. Bu Sırbistan da olsa, Yunanistan da olsa, ABD  de olsa bu böyle. Son olarak Sudan’da da tam olarak bu oluyor. Sudan caddeleri, sokakları, bir anda “İstanbul’un şehirlerinden” biri oluyor, Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Halisdemir fotoğrafları ve Türkiye bayrakları ile, Sudanlılar Türkiye hilalinin adeta yıldızı oluyorlar.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Sudan’da, Türkiye-Sudan arasında 12 ekonomik antlaşma imzalayan, Sudan Meclisi’nde büyük bir sevgi seli ve alkışlarla karşılanan Cumhurbaşkanımız için Sudan medyasında günlerden bu yana çok önemli, tarihi yazılar, metinler yayınlanıyor. İşte o yazılardan birini, İbrahim El Reşid imzasıyla yayınlanan bu önemli yazıyı sizler için yayına hazırladık.

 Sudan sokaklarını Türkiye bayraklarıyla donatan güzel müslümanlara buradan selam ediyoruz ve diyoruz ki; aynı hilâlin altındaki yıldızlarız. Birlikte yürüdükçe ışıldayacak, Kudüs ışığı gibi yeryüzünü aydınlatacağız.

 İyi okumalar.

 İsmail Halis

Büyük Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemizi ziyaret edecek. Ona diyoruz ki: Ey büyük savaşçı, seni seven halkın arasına hoş geldin! Recep Tayyip Erdoğan adı çok büyük anlamlar taşıyor. Cumhurbaşkanının bu üç ismi, kutsal ayı (Recep) ve iyi yürekli anlamına gelen üstün bir vasfı (Tayyip) bir araya getiriyor.

Bu isimlerin bir şahısta buluşması bir rastlantı mıdır yoksa bu önceden belirlenmiş bir durum mudur? Açıkçası bu, Allah’ın iradesinin bir neticesidir. Hepimiz kutsal ay Receb’i ve onun Müslümanlar için taşıdığı değeri biliriz. Ancak sevgili okuyucu, acaba ‘Erdoğan’ adının taşıdığı anlamı biliyor musunuz?

Türkiye Cumhurbaşkanının soyadının anlamını araştırdık ve ‘Erdoğan’ adının iki kelimeden oluştuğunu öğrendik: ‘Er’, asker anlamına, ‘Doğan’ ise dünyaya gelen (born, mevlûd) anlamına geliyor. Yani ismin anlamı ‘asker olarak doğan’ manası taşıyor. Türkçe’de ‘Doğan’ veya Arapçasıyla ‘Mevlüt’ ismi, başta Sûfi ve Çerkezler arasında olmak üzere Türkiye’de yaygın bir isimdir. Sevgili Cumhurbaşkanı adeta ismi ile müsemma olmuş, Müslümanlarca Receb Ayının sevildiği gibi sevilmiştir.

‘Tayyip’ ismi gibi de iyi yürekli ve cömerttir. Ailesi tarafından da yiğit bir asker gibi yetiştirildiğinden, kınayıcının kınamasından korkmaksızın doğruları dile getirmekten çekinmemiştir. Batı’nın ve Siyonizm’in kibirli liderleri onu korkutamamıştır. Zorluk ve musibetler gelip çattığı zamanda, sorumluluk almak için öncü olmuştur. Dünyanın dört bir yanında zulme uğramış Müslümanlara karşı da şefkatlidir. Avrupa ve Batı dünyası, Suriye’deki savaş ateşini kendileri yaktıkları halde, kapılarını mültecilerin yüzlerine kapatmışken, o ise mültecilere ülkesini açmıştır.

Ey büyük lider, senin için ne dersek yetersiz kalacaktır. Zira bugüne kadar Müslümanlar kendi ülkeleri dışından hiçbir lideri, Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdikleri gibi sevmemiştir.

Aramıza hoş geldin.

General İbrahim el-Reşîd

Çeviri: Mücahid Aydemir – Çağrı Koşak