Haber

TİKA’dan Musullu Türkmen kadınlara destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Musul Türkmen Kadın Birliğine ekipman desteğinde bulundu. TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Musul Türkmen Kadın Birliğine ofis malzemesi, dikiş makinesi ve ekipman desteği sağlandığı belirtildi. TİKA Bağdat Program Koordinatör Yardımcısı Zübeyr Yakaryılmaz, Musul’daki savaşta en çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğuna dikkati çekti. Bu projeyle Musul kadınlarının hem becerilerini geliştireceklerini […]

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Musul Türkmen Kadın Birliğine ekipman desteğinde bulundu.

TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Musul Türkmen Kadın Birliğine ofis malzemesi, dikiş makinesi ve ekipman desteği sağlandığı belirtildi.

TİKA Bağdat Program Koordinatör Yardımcısı Zübeyr Yakaryılmaz, Musul’daki savaşta en çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğuna dikkati çekti. Bu projeyle Musul kadınlarının hem becerilerini geliştireceklerini hem de aile bütçelerine katkı sağlayabileceklerini vurgulayan Yakaryılmaz, TİKA’nın Musul’a yönelik her alandaki projelerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Diğer yandan Musul Türkmen Cephesi İl Başkanı Mehmet Ali Ahmet ile Musul Vilayet Meclis Üyesi Lokman Necim Ahmed de TİKA’ya desteğinden ötürü teşekkür ederek, bu kuruluştan Musul’da daha büyük çaplı projelere destek vermesini ümit ettiklerini söylediler.

Projenin teslim programına Türkmen Kadın Birliği yetkilileri ve üyeleri katıldı.